Köpa stuga

Stugängen tillämpar fri försäljning/överlåtelse av stuglotterna till marknadspris, dvs hembud tillämpas inte, mao föreningen administrerar inte någon intresselista eller kölista.

Detta beror på Stugängens historia från att varit till en början en tältförening som övergått till stugförening och blev under 80-talet en koloniträdgårdsförening utan odlingslotter. Sedan dess har föreningen fortsatt tillämpa fri försäljning/överlåtelse av stuglotterna då en övergång till hembud med kölista inte är genomförbart utan påtaglig negativ ekonomisk konsekvens för innevarande ägare av stuga.

Medlemsskap i föreningen förutsätter att man är folkbokförd inom Stor-Stockholm, har god ekonomi, samt inte äger annan kolonilott vid ansökan om medlemsskap. Se ytterligare information under Medlemsskap.

Då det står säljaren fritt att sälja sin lott med stuga annonserar vanligtvis medlemmarna på Blocket.se eller HemNet.
Använd tex sökord som ”Stugängen”, ”Grimsta” eller ”Kanaan”. sök stugor till försäljning.

Anmäl ditt intresse.

Det går också bra att höra av sig via nedan formulär så skickas din förfrågan vidare till medlemmarna som själva kan återkomma till dig om någon är intresserad att sälja sin stuga.

Får du inte svar från någon medlem så innebär det troligtvis att det för tillfället inte finns någon medlem som är intresserad av att sälja just nu.

Tänk på att formulera dig på ett så intressant sätt som möjligt och berätta gärna hur mycket du är beredd att betala för att mottagare ska bli intresserad att svara.

Annonser